Input van experts helpt gerichter investeren in infrastructuur en opleidingen

Nieuws juni 6, 2024

Met meer dan 40 deelnemers, geanimeerde discussies en zinvolle rondetafelsessies, kijkt PharmaNL terug op een waardevol Expert Event, dat plaats vond op woensdag 22 mei. Dit evenement bracht de belangrijke spelers in de Nederlandse farmaceutische sector samen in Utrecht. Door de bijdragen van de deelnemers is er nieuwe en aanvullende input verkregen op de uitdagingen en behoeften van de sector.

Het evenement startte met een presentatie van PharmaNL programmamanager Marieke Meulemans, waarin PharmaNL en de aanpak en eerste resultaten van de GAP-analyse werden gepresenteerd. Dagvoorzitter Jon de Vlieger vanuit Lygature besprak vervolgens in rondetafelsessies de beide programmalijnen van PharmaNL. Eén tafel richt zich op de programmalijn Human Capital Growth, terwijl een andere tafel zich richt op de programmalijn Shared Development Infrastructure. In een afsluitende plenaire sessie werden alle lijnen en inzichten tot slot bij elkaar gebracht.

Brigitte Drees, bestuurslid van PharmaNL, benadrukt: “De input die de aanwezige experts hebben geleverd, helpt ons gerichter te investeren in infrastructuur en opleidingen. Samen bouwen we aan een solide toekomst voor de farmaceutische ontwikkeling in Nederland.”

Inzichten delen
Dank aan alle deelnemers aan het Expert Event voor hun betrokkenheid en waardevolle inzichten! Bezoekers van het event krijgen een algemene samenvatting van de middag toegestuurd. De inhoudelijke resultaten zullen begin augustus worden gedeeld via het rapport van de GAP analyse.